Innspill til politikerne i Melhus

Postet av Lars Erik Svanholm den 19. Jun 2020

Til alle folkevalgte i Melhus kommune

 

***

 

Melhus idrettsråd (MIR) er et idrettspolitisk organisasjonsledd – MIR arbeider for å styrke idrettens rolle og rammevilkår i lokalsamfunnet på vegne av alle idrettslag tilsluttet NIF i Melhus kommune. 

 

NIFs lov om idrettsråd slår fast at alle saker som er av felles interesse for idretten skal sendes til kommunen gjennom idrettsrådet. MIR skal foreta prioriteringer på vegne av idrettslagene og være en møteplass og utviklingsarena i skjæringspunktet mellom offentlig og frivillig virke.

 

Idrett er for det store flertallet av medlemmene en sosial greie. Vi deltar i et aktivitetsfellesskap som skaper tilhørighet, fellesskapsfølelse og livslange vennskap. Disse fellesskapene med alle historiene og sosiale båndene gir ofte den grunnleggende mytologien som skaper identitet og tilhørighet. IL Leik er Hølonda og navnene Toralf Engan og Oddvar Brå er en del av hverdagen vår fortsatt – 56 år etter at Toralf vant OL-gull i stor bakke i Innsbruck.

 

Idretten i Melhus bidrar til god folkehelse, deltakelse og inkludering. Dette er idrettens samfunnsrolle og skapes gjennom idrettslagenes aktiviteter.
 Forutsetningen er at vi har anlegg å drive aktivitet i. På tross av at det bygges mange anlegg, er det fortsatt stor anleggsmangel i Norge. Mangelen på idrettsanlegg er den største begrensningen for deltakelse i fysisk aktivitet blant barn og ungdom. Når vi i tillegg i Melhus kommune ser at miljøet blant ungdom blir hardere/tøffere, er det spesielt viktig at de får et tilbud. Alle studier viser at aktivitet stimulerer og sørger for mindre uønsket adferd.

 

Melhus idrettsråd vil med denne henvendelsen på det sterkeste anbefale at det bygges en hallflate nummer to i forbindelse med nye Gimse skole på parkeringsanlegget ved Melhushallen. Tidsperspektivene for idrettsanlegg er lange, beslutninger har effekter i mange tiår. Mange Melhusbygg som lærte å svømme i C-bygget har i dag oldebarn som bruker bassenget i dag.

 

Det er samtidig viktig å understreke at anlegget vil være et tilbud for hele Melhus befolkning. Slik som i for eksempel Orkland og Trondheim brukes anlegg av alle i kommunen. Nye og bedre kollektivtilbud langs ny E6 gjennom Gauldalen vil sørge for at ungdom fra hele kommunen kan bruke disse anleggene – det frigjør kapasitet lokalt slik at barn (6 til 12 år) får det meste av sine tilbud nære hjemstedet, noe som er en viktig faktor for å få med barna og samtidig ha en god miljøeffekt i hele kommunen.

 

I Melhus vil vi alle ha økt aktivitet i alle aldersgrupper. Vi i idretten ønsker å legge til rette for både dagens og morgendagens aktivitetsbehov. Vi trenger politikere som gir oss god hjelp, langsiktige løsninger og et grunnlag for et mangfoldig aktivitetstilbud til barn, ungdom og voksne i hele Melhus.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.